Tagplader til overdækning

Går du og tænker på at bygge en ny carport? Eller en skøn, overdækket terrasse, hvor du kan nyde årets sæsoner? Måske du gerne vil have et redskabsrum, hvor du kan opbevare både værktøj og græsslåmaskine? Uanset, hvilket projekt du drømmer om at bygge, så er der jo ofte behov for et tag. I den forbindelse er trapezplader ofte den rigtige beslutning. Det er nemlig en let tagløsning, der egner sig perfekt til åbne tagløsninger, hvor der ikke er behov for isolering.

Hvorfor trapezplader?

Som nævnt er trapezplader den mest favorable løsning, hvis bygningen ikke skal holde vinterens kulde eller sommerens varme ude. De er nemlig enten lavet af PVC eller polycarbonat. Pladerne har trapezformede profiler, hvilket gør dem meget stærke og nemme at montere. De kan ofte fås i fire forskellige farver og har et behageligt lysindfald. Desuden kan du også få trapezplader med UV-filter, der er med til at give pladerne længere levetid.

Forskellen på PVC og polycarbonat

Plader, der er lavet i PVC er ikke lige så slagfast som polycarbonat og tåler kun temperature mellem 60 og minus 10 grader. PVC’en bliver nemlig nedbrudt ved over 60 grader og vil med tiden blive sprød og mørk. Derimod tåler plader af polycarbonat temperatursvingninger mellem 110 og minus 40 grader er brudsikre, og de er derfor ideelle til at modstå det, til tider, hårde danske klima.

Sådan monteres de

Trapezplader skal sættes op med specielle skruer, der er meget lette at skrue i, har god holdbarhed og er stærke. Du kan finde flere slags specialskuer, der er skabt til montering af pladerne.

Den ene type skruer, skal skrues fast i toppen af trapezprofilet og kræver, at du har boret i pladerne inden. Den anden type har en pakning, der går ind og tætner mellem plade og skrue, så den kan monteres i pladens dal. Derfor skal du være opmærksom på, hvilken slags skuer du bruger, når du skal montere trapezplader.

Vedligeholdelse

Du bør jævnligt gøre plastikpladerne rene, fordi der hurtigt sætter sig snavs og gror alger på dem. Den nemmeste måde at gøre pladerne rene på, er ved at spule med vand, mens du børster med en blød kost. Det skal du som minimum gøre 4 gange om året.

Hvis du er på udkig efter trapezplader, bør du tage et kig på e-plast.dk. De har et bredt udvalg af tagplader og giver 15 års garanti på både brud og lysgennemgang på deres SUNLUX® 2000PC trapezplader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *