Tørisblæsning: Sådan renser du bedst under dit byggeri

Der findes mange forskellige rensemetoder til et utal af forskellige belægninger, men hvilken en er den bedste? Vi vil i denne artikel komme nærmere på tørisblæsning som en rensemetode, og vi vil give dig fordelene og ulemperne ved tørisblæsning.

Hvad er tørisblæsning helt præcist?

Tørisblæsning, også kaldet tørisrensning i folkemunde, er en rensemetode baseret på tøris, som faktisk bare er kuldioxid i fast form. Sagt meget kort og relativt uvidenskabeligt går den kolde is ind og lægger sig på belægningen, til den sprækker. Snavset eksploderes så at sige væk fra belægningen.

Det kan lyde voldsomt, men det er faktisk en af de mest skånende rensemetoder. Ved eksempelvis sandblæsning, en anden rensemetode, slider sandet på overfladen, og det ønsker man naturligvis ikke. Samtidig er der heller ikke noget restprodukt, da tørisen omdannes til luft ved brug.

Hvornår er det særligt godt at bruge tørisblæsning?

Tøris kan bruges på langt de fleste overflader uden problemer, men den gør sig særligt egnet til maskiner, el-installationer og elektromagnetiske installationer.

Da der ikke dannes restaffald, egner rensemetoden sig særligt godt til industrier og brancher, hvor der er store krav til hygiejne. Dette kan eksempelvis være inden for medicinal- eller fødevarebranchen, hvor det er ekstremt vigtigt, at bakterier og snavs holdes ude.

Kan også bruges på elektronik

Elektronik er ofte porøse elementer, som ikke kan tåle industrirens, men som derimod har behov for rens direkte fra hånden. Tøris kan dog sagtens bruges til el-skabe og tavler, der bruger strøm for at fungere.

Det er også ideelt til større mekaniske enheder som både, biler, industrielle maskiner og mange andre enheder, der skal fremstå helt rene igen.