0

Guide til futon

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Næsten alle har en eller anden forfærdelig historie om en søvnløs nat på en papirstynd madras. Og næsten bare det at høre ordet ’futon’ er nok til at bringe rædslerne frem i folk. Men futoner er kommet rigtig langt siden deres ydmyge start som klumpede og kluntede madrasser. Nu er der faste madrasser, futonsovesofaer, futonchaiselonger og selvfølgelig smukke trærammer til futonmadrasserne. Her følger der en kort guide til, hvad futon er, og hvilke mange fordele du får af at skifte din klassiske seng ud med en moderne version af den japanske futon.

Den behagelige seng stammer fra det gamle orientalske Japan. Og den er stadig en af det mest udbredte senge i landet. Den består traditionelt af liggeunderlaget shiki-buton og dynen kake-buton. Shikibuton ligger direkte på gulvet, der er sammensat af en særlig slags måtter, tatami-måtter. Vi har i vesten moderniseret begrebet lidt og bruger det mest om selve madrassen.

Mens den tynde japanske futon kun er fyldt med bomuld og derfor kræver meget pleje, så er den vestlige videreudvikling typisk sammensat af en række andre elementer også. Det kan eksempelvis være et svedtransporterende, varmende indlæg af hestehår, ren uld, kokosfiber og latex, der både øger blødheden og formindsker behovet for pleje.

Fordele ved futon:

  • Luner om vinteren
  • Stabil komfort og god støtte
  • God ventilation
  • Er kølende om sommeren

Hvor kan jeg købe futon?

Blandt andet Bluemoon.dk kan fremhæves i den sammenhæng. De har et bredt udvalg af den klassiske japanske seng i forskellige materialer. Hvis du bedst kan lide et fast underlag, kan de gå efter den traditionelle madras, der ligger i den hårde ende af skalaen. Er du derimod til de blødere senge, kan du med fordel vælge en luksusmadras. De kan være meget behjælpelige med at besvare spørgsmål, hvis man skulle være i tvivl om, hvilken madras du bør vælge til dine behov.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *