0

Guide til den rigtige madras

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Har du problemer med at sove om natten? Oplever du, at du ikke føler dig helt udhvilet om morgenen, og at kroppen og ryggen volder dig gener? Så er det sandsynligvis, fordi du sover på en forkert madras. Hvis du er på udkig efter en ny madras, bør du derfor være særligt opmærksom på din krops behov. Herunder følger en kort guide til, hvordan du vælger den rigtige madras.

Hårdhed er essentielt

En af madrassens opgaver er at aflaste kroppen mest muligt. Din rygsøjle skal være lige, både når du ligger på siden og på ryggen. Med årene er der mange madrasser der bliver bløde, fordi de mister deres hårdhed. Hvis din bagdel eller hæl synker ned, er madrassen for blød.

Lænd og talje skal have støtte

Hvis du lægger dig på ryggen og kan mærke et hulrum under din ryg, så er madrassen for hård. Der skal være et jævnt tryk på hele kroppens bagside. Ligeledes skal talje have støtte, så rygsøjlen hverken buer nedad eller opad, mens hofte og skuldre gerne må synke ned i madrassen.

Andre vigtige ting

Når du afprøver en eventuel ny madras, er det vigtigt, at du prøver at vende dig i den. Hvis du ikke kan vende dig uden besvær, er den for blød. Generelt har mennesker, der vejer meget, brug for ret hårde madrastyper. Mens dem, der vejer lidt, kan have brug for de lidt blødere typer.

Desuden skal madrassen helst være 10 centimer længere end dig selv og mindst 90 cm bred. Hvis ikke, kan du blive hæmmet i din bevægelse om natten.

Blandt andet Tempur madrasser findes i et bredt udvalg i forskellige hårdhedsklasser, længder og bredder. De er særdeles nemme at vedligeholde, og du vil aldrig have behov for at vende dem. Desuden er de rigtigt modstandsdygtige over for allergener og støvmider.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *