Alle landmænd bør have en god traktor

I gamle dage sled og slæbte folk i markerne. Når der skulle sås, måtte hele familien hjælpe til, og alle i landsbyen arbejdede sammen om den enorme opgave. Det samme gjaldt høsten. Børnene måtte endda blive hjemme fra skole for at hjælpe til på gården. Derfor indførte man efterårsferien, så børnene ikke gik glip af vigtig undervisning. Selv på et lille landbrug, måtte gårdejeren have ekstra hjælp, og det var almindeligt at have en eller flere karle ansat.

Livet på landet var hårdt. Mange sultede og havde svært ved at få deres landbrug til at række. Samtidig blev folk fuldstændig nedslidt af det hårde arbejde. Det betød at levealderen var betydeligt lavere, end den er i dag.

Det moderne landbrug er fuldstændig anderledes. En mand eller dame kan sagtens passe enorme områder. Faktisk kan en enkelt person i dag drive et landbrug, der er mange gange større end for bare hundrede år siden. Det betyder at man lettere kan drage fordel af stordrift og få økonomien til at hænge sammen.

Alt det kan vi takke maskinerne for. Uden landbrugsmaskiner ville livet på landet være meget anderledes i dag.

Italienske landbrugsmaskiner

I dag er det altså ikke nok, blot at eje en gård med tilhørende dyrkningsareal. Du skal også have de rigtige maskiner. Der er nok at vælge imellem og mange forskellige maskiner, som kan udføre mange forskellige opgaver. Hvilke maskiner du har brug for, afhænger af, hvordan dit landbrug ser ud. Der er dog en maskine, som går igen i de fleste landbrug, og som du som landmand nærmest ikke kan komme udenom. Jeg taler selvfølgelig om traktoren.

En traktor bruges både til at spænde for andre maskiner og til transport. Der findes mange forskellige typer, og derfor er det vigtigt, at du vælger den, som passer til dit landbrug. Samtidig findes der også en masse forskellige mærker at vælge imellem.

Italienske traktorer er kendt for at have en høj kvalitet. Mange italienske mærker har eksisteret siden starten af sidste århundrede, og har derfor godt styr på at bygge traktorer. Derfor kan du være rimelig sikker, hvis du går efter et italiensk mærke. Du kan for eksempel vælge en af disse;

  • Landini
  • Valpadana
  • SEP

Skal du starte et landbrug op, eller har du bare brug for en ny maskine til gården, bør du altså se efter en italiensk traktor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *