Udvid din viden om smerter

Smerter kan være mange ting og kan samtidig også være forårsaget af mange ting. De kan være forbundet med vævsskader eller slid, men smerter kan også være meget mere komplekst end det. Smerter kan nemlig også være forårsaget af psykologiske faktorer, især hvis der er tale om kroniske smerter. Har smerterne stået på i over tre måneder, klassificeres de som kroniske smerter. Jo længere man har smerter, jo mindre har de at gøre med en faktisk skade. Læs videre og udforsk din viden om smerter.

Hvordan kan du bruge din viden om smerter?

Længerevarende smerte på den ene eller anden måde kan skabe uro og måske endda være angstprovokerende for nogle. Det kan skabe ro og kontrol at vide hvorfor, man har smerter og eventuelt hvordan man skal behandle dem. Det giver et godt overblik, samtidig med at man har forståelse for, hvad der sker i kroppen. Ifølge nyere forskning er der faktisk langt mere, man selv kan gøre for at behandle sine smerter og derved blive fri af diverse behandlere. Derudover ser det ud til at mere viden om smerter, muligvis kan reducere dem.

Smerter er en god ting

På en måde kan man sige, at smerter er en god ting. Smerterne er nemlig med til at aktivere handling. Når du gør noget der gør ondt, eller på anden måde kommer til skade, så fortæller smerterne, at du skal stoppe eller ringe efter hjælp. Smerterne sørger altså for, at du gør noget for at stoppe dem og undgår yderligere skade på kroppen. Der er nogle misforståede opfattelser af smerte. F.eks. at smerte og skade er lig med hinanden. Smerte behøver ikke at betyde, at en skade er opstået. Man kan både opleve en skade uden smerter og smerter uden en skade. Hos smertefribevægelse.dk kan du få en meget større indsigt og viden om smerter.