Sportstape og kinesiologitape hos henza.dk

Henza.dk er blandt de mest velrenommerede leverandører af sportstape og kinesiologitape til behandlere i Danmark. Men hvad er egentlig forskellen på kinesiologitape og sportstape?

Sportstape kan hjælpe dine led med at hele efter en skade

Har du udviklet en skade i forbindelse med udøvelse af sport – for eksempel en forstuvning, en forvridning, en forstrækning eller måske et overrevet ledbånd eller på anden måde skadet ligament – er det vigtigt at sikre, at pågældende led ikke bevæges uden for en vis radius. Det vil sige, at dit ben eller din arm helst ikke må komme ud i en yderposition, når du har skadet knæ, skulder, albue, ankel eller håndled. Dette kan nemlig gøre skaden værre, eller i hvert fald forsinke ophelingen.

I mange tilfælde vil lægen anbefale et stramt elastikbind, som kan fiksere leddet, men i mange tilfælde – måske efter du har smidt elastikbindet – kan du bruge sportstape til samme formål. Sportstape er ufleksibelt, og kan derfor med fordel bruges omkring leddene som en stabilisator. Når skaden er helet tilstrækkeligt til, at det er forsvarligt at genoptage træningen, kan sportstape bruges som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, så skaden ikke springer op igen.

Kinesiologitape – til fremme af blodcirkulation og større bevægelighed

Kinesiologitape er en alternativ behandlingsform, som vinder større og større indpas i sportens verden. Måske har du iagttaget svømmere og andre atleter iført det farvestrålende tape, især i områderne ryg, nakke og skuldre. Det elastiske kinesiologitape (også kendt som kinesio tape eller kineser tape) er udviklet specielt til at stimulere blodomløbet i de områder, hvorpå det påsættes. Det styrkede blodomløb bringer ekstra næring og ilt til musklerne i området, og kan samtidig virke forebyggende i forhold til muskelspændinger og smertefulde infiltrationer.

Samtidig kan kinesiologitape virke som en slags guide for lemmerne og sikre, at mobiliteten er optimal, så musklerne bruges på den rette, hensigtsmæssige måde. Du vil tydeligt kunne mærke forskel, hvis du vælger at prøve med kinesiologitape under udøvelsen af din sportsgren. Korrekt påsat kinesiologitape hjælper dig til at opnå den korrekte postur, hvilket understøtter såvel vejrtrækning som udnyttelse af musklernes energi og styrke. Og har du allerede infiltrationer og myoser i ryg, skuldre eller nakke, kan kinesiologitape hjælpe dig med at sikre, at smerterne ikke får dig til at spænde yderligere op i de ramte områder og dermed forværre tilstanden. Få din fysioterapeut eller kiropraktor til at hjælpe dig med påsætning af kinesiologitape, og mærk forskellen efter blot få dage.

Se hele udvalget af kinesiologitape og sportstape på henza.dk