Sådan vælger du det rette campingtelt til ferien

Har du en gang været på campingferie i et utæt telt, er det helt sikkert ikke en oplevelse, som du har lyst til at gentage. Derfor vil det være naturligt, at du nu er på jagt efter et telt i en rigtig god kvalitet. Er du lidt i tvivl om, hvad du skal se på, når du ser på campingtelte, kommer vi her med en lille guide til dig. Den er skrevet i samarbejde med campingtur.nu, der forhandler en lang række forskellige former for telte. 

Når du skal købe et nyt telt, er det først og fremmest vigtigt, at du sikrer dig, at det kan holde til rigelige mængder af vand. Der er flere faktorer, du skal se på i forbindelse med det. Den ene er vandsøjletrykket. Det er et udtryk for, hvor meget vand teltet kan klare lander på det. Jo højere vandsøjletryk, des mere vand kan teltet klare. 

Den anden faktor er, hvordan syningerne er lavet, og hvad bunden er lavet af. For det er jo ikke kun vand fra oven, der kan komme ind i teltet, det er også vand fra jorden. Derfor er det vigtigt med en god og tæt bund, så der ikke kommer fugt ind i teltet den vej fra. 

Du skal selvfølgelig også se på, at det er et telt, der passer til det antal personer, som I skal være i det. Selvom det at sove i telt er en måde for jer at komme tæt på hinanden på, er det dog ikke sjovt at sove for tæt. 

Skal du have teltet med på vandre- eller cykelferie, skal det selvfølgelig være et telt, der ikke vejer for meget. I det tilfælde skal du derfor se meget på, hvilke materialer det er lavet af. Derudover er det vigtigt, at du ser på, om det er hurtigt at slå op. Det er ærgerligt at have gået eller cyklet en hel dag – kun for at bruge rigtig lang tid på at slå teltet op.