Sådan bliver din have mere eventyrlig

I Danmark er der ikke tradition for at gøre vildt meget ud af sin have. De fleste danske have er derfor mest af alt en græsplæne med enkelte detaljer. Men det er faktisk super ærgerligt, fordi de fleste af os har haver med meget større potentiale, hvor der er plads til at skab et helt lille univers. I artiklen her for du derfor en række tips til, hvordan du kan gøre din have mere eventyrlig.

Den lille sti

Der er ikke noget mere eventyrligt end en lille sti, som kan lede videre til en hyggelig oase. Hvordan du anlægger stien har stor betydningen for havens samlede udtryk. Du kan vælge at lægge ølandsbrud eller anden natursten, hvis du ønsker et elegant udtryk. Vælger de derimod betonfliser, så giver det et mere moderne look.

En sø i baghaven

At anlægge et lille bassin i baghaven giver en rigtig hyggelig stemning. Det giver også mere liv i haven, da du skal forvente, at småfugle gerne kommer og nupper et bad i ny og næ. Hvis du har mod på det, så kan du have fisk i bassinet. På den måde lokker haven dig automatisk mere udenfor.

Møbler i naturmaterialer

Ved at vælge udemøbler i naturmaterialer får haven en afslappende atmosfære. Mange vil nok associere sådanne slags møbler med syden og varmen, hvilket kun forstærker den afslappende følelse.

Fuglehuset

Sæt et fuglehus op i haven, hvis du også nyder at følge deres gang. Det giver liv til haven, selv når blomsterne endnu ikke er sprunget ud. Placer fuglehuset i nærheden af et vindue, så du let kan observere dem inde fra varmen, men sørg for at det er godt oppe i højden, så du undgår rotter.