0

Har du prøvet pirkefiskeri?

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Skal du hive torsk i land?

Har du nogensinde prøvet at fange torsk fra en fiskekutter?

Hvis du ikke har prøvet det endnu, så har du helt sikkert noget til gode, hvis du generelt godt kan lide at fiske. Det er noget anderledes at fiske efter torsk, end det er er at fange eksempelvis gedder, for torskefiskeri foregår egentlig på sin helt egen måde.

Det går ud på, at du står ved rælingen på en fiskekutter, som sejler et godt stykke ud på havet, og så stopper, når skipperen kan se på sine skærme, at der er en stime fisk. Så stopper kutteren, og så er det ellers i gang.

Du fisker helt nede ved havbunden, hvor torskene svømmer rundt, og hygger sig i store stimer. Så der er ikke noget med, at du har en prop, som viser dig hvis der er bid. Tværtimod så har du en stor tung pirk, som du bare  lader synke ned, indtil den er helt nede ved bunden. Og så går du ellers i gang med at “pirke”.

Det vil sige, at du trækker den store pirk og og ned, så der er noget bevægelse, og så må du håbe på, at der kommer en stor sulten torsk forbi.

Torsk kan blive ret store

Hvis det er torsk du fisker efter, så forbered dig på, at du kan få en temmelig stor fisk på krogen. Torsk kan blive meget store, og verdensrekorden er over 50 kg. Sådan en fisk er ikke sådan lige at hive op.

Derfor er pirkestænger også nogle korte og meget solide stænger, som er egnede til at fiske med den tunge pirk.

Du kan også benytte pirkestænger til at fange eksempelvis sild og makreller, så du kan få meget glæde af at anskaffe dig en pirkestang.

Gå ind på Billigtfiskegrej.dk. De har et stort udvalg i fiskegrej herunder pirke og pirkestænger.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *