0

Du kan redde liv med en hjertestarter

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Hvert år får 4000 danskere hjertestop uden for et hospital i Danmark. Hvis du har en hjertestarter i bilen, eller din virksomhed har en hængende udenfor, kan det betyde forskellen mellem liv og død. Undersøgelser har vist, at chancerne for at overleve et hjertestop stiger markant, når der ydes hjerte-lunge-redning kombineret med en hjertestarter inden for 3-5 minutter.

Du kan blandt andet købe hjertestartere hos Optisafe.dk. De har et bredt udvalg af professionelle AED hjertestartere og tilbehør. Det er tit en god idé, at købe dem ved en forhandler, der har mere end en enkelt hjertestarter. Så er du sikker på, at forhandleren ikke er ”farvet” af, at sælge en bestemt model.

Hvad er en hjertestarter

Det er transportable, batteridrevne maskiner, der kan give elektriske stød ved hjertestop. Derved kan den få hjertet til at pumpe igen. Hjertestartere går også under navnet AED’ere, hvilket står for Automatisk Ekstern Defibrillator. Hvis hjertet helt er stoppet med at slå, kan det ikke genstartes. Ved et hjertestop fibrillere hjertet i stedet. Ved fibrilleringer støder hjertestarteren så, for at bringe hjertets rytme tilbage

Sådan bruger du en hjertestarter

Som udgangspunkt kan alle bruge en hjertestarter, og de kan ikke fejlbetjenes. Efter du har trykket på tænd, eller åbnet låget, fortæller hjertestarteren dig, hvad de næste trin er. På sin vis bliver du guidet igennem hjertemassagen, og den informerer dig, hvornår du skal give kunstigt åndedræt. Desuden fortæller den også, hvor og hvornår du skal placerer elektroderne. Dernæst laver den en hjerteanalyse for at finde ud af, om der skal afgives stød. Hvis der ikke er behov for at give stød, fortæller hjertestarteren dig, at du skal fortsætte med hjertemassage.

Når du køber en AED anbefales det, at du registrere hjertestarteren hos Trygfonden på www.hjertestarter.dk. Når du har registreret den hos trygfonden kan andre nemlig også finde den på hjertestarter app på Iphone og Android.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *