Dansk designet lampe til ethvert rum og enhver situation

Ethvert dansk hjem har plads til en minimalistisk lampe i ægte skandinavisk stil, hvor funktionaliteten selvfølgelig er i højsædet. En lampe skal nemlig ikke bare være stilet, den skal også være praktisk og kunne tilpasses enhver indretning og situation. Hvad enten der er brug for en lille læselampe på væggen i soveværelset, loftslampen over spisebordet eller standerlampen til de mørke filmaftener inde i stuen. Netop det behov gør også, at Benny Frandsens Ball lampe har fyldt så meget i de danske hjem.

Benny Frandsen er en dansk designer og grundlægger af lampevirksomheden Frandsen Lightning. Den danske lampeingeniør havde en drøm om at skabe lamper fra en tidlig alder, hvilket også førte ham i retningen af en ingeniøruddannelse. Hans tidlige design udsprang i høj grad af geometriske forme, hvilket i starten primært var firkantede forme. Da successen med de firkantede lamper var begrænset, begyndte han i stedet at udforske de cirkulære forme, hvilket også førte til Frandsens hidtil mest kendte design: Den ikoniske ball lampe.

Ball lampen findes i et hav af udgaver, både som lofts-, bord-, væg- og standerlampe. Dertil findes den også i en masse forskellige farver og med forskellig finish; mat og blank. Ball lampen har, med sin simple cirkulære form, et udtryk, der passer ind i den klassiske minimalistiske skandinaviske stil, de fleste hjem i Danmark har. Netop derfor har Ball kampen fået en plads hos rigtig mange danskere gennem årenes løb.

Således kunne Ball lampen fejre sit 50-års jubilæum tilbage i 2018. I den anledning blev der ligeledes lanceret en række nye udgaver af den populære lampe.

Benny Frandsens virksomhed Frandsen Lightning har ligeledes haft stor succes. Foruden Frandsens egen Ball lampe producerer virksomheden desuden den klassiske Globe lampe, der er designet af den danske designer Verner Panton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *